Ovih dana, Ovnovi, možete mnogo toga naučiti kroz drugu stranu priče. 2020. je iznela na površinu vašu praktičniju i zaštitničku stranu. Bili ste primorani da zaronite toliko duboko unutar sebe, da sada tačno znate šta ste u stanju da pretrpite, a šta više ne možete da tolerišete u svom životu.

Dok ulazite u 2021. godinu svojom radoznalom prirodom, može doći do iskrenog osvrta na to gde želite da usmerite svoju energiju. To znači da morate kontrolisati svoj autoritet do neke mere, tokom čitave godine.

Saturnov uticaj na Vodoliju postavlja vaš znak u lepu poziciju, pružajući vam poverenje i samopouzdanje u vaše karijerne poduhvate. Ova energija vam čak može pomoći da izlečite i neke probleme po pitanju niskog samopoštovanja i otvorite svoj um novim i drugačijim metodama vođstva. Ovo važi za vas čak i kada se formira kvadrat između Saturna u Vodoliji i Urana u vašem susednom znaku Bika 17. februara, 14. juna i 24. decembra.

Postoji direktan akcenat na vašem samopoštovanju i samopouzdanju tokom ovih meseci, dok postajete svesniji onoga što je najbolje za veće dobro. U nekim trenucima ćete se možda osećati rastrzano, ukoliko se trudite i pronalazite snagu prateći svoje sopstvene smernice. Ukoliko pazite na nagradu, nikoga nećete ostaviti iza sebe. U stvari, vi zapravo krčite manje poznati put, koji će kasnije da vodi čitavu zajednicu.

Ove godine, određena pomračenja Meseca kolebaju se između Strelca i Blizanaca, aktivirajući vaše zone višeg učenja i duhovnog razvoja, zahtevajući od vas da pronađete reči za ono što osećate. Tokom 2021. godine mogli biste imati mnoge trenutke “predznanja” ili se osećati usklađenije sa svojom intuicijom, posebno u periodu pomračenja u znaku Strelca, što je potpuno pomračenje Meseca 26. maja i potpuno pomračenje Sunca 4. decembra.